Mi az összefüggés és a keresőoptimalizálás (SEO) az AdWords között?

AdWords kampány indítása előtt, javasolni szoktuk, hogy tegyük rendbe az oldalt SEO szinten is. Miért?

Az AdWords kampányok során az ügyfelek elvárása, hogy , azonnali eredményeket hozzon. A kampány indítása után , már jöhetnek is látogatók, a konverziók.

A SEO jellegzetessége, hogy hatása kevésbé látványos, inkább hosszú távon megtérülő befektetés.

Általános nézet, hogy azért kell a SEO, hogy a keresőkből minél több „ingyen” látogatót tudj az oldaladra terelni, azonban fontos hatással is van az oldalad felhasználói élményére, betöltési sebességére is, melyet a Google ranking faktorként értékel és az AdWords hirdetések rangsorára is hatással van.

Sok mindentől függ, hogy mennyit kell fizetni egy kattintásért (CPC) az AdWordsben, az egyik ilyen elem a minőségi mutató. A Google szerint:

A minőségi mutató a hirdetések, kulcsszavak és céloldalak minőségére vonatkozó becslés. A jobb minőségű hirdetésekkel alacsonyabb árak és jobb hirdetéspozíciók érhetők el.

A minőségi mutató (egy 1 és 10 közötti skálán) és annak összetevői (várható átkattintási arány, a hirdetés relevanciája és a céloldallal kapcsolatos élmény) a fiók „Kulcsszóelemzés” mezőjében látható…

Láthatjuk, hogy a minőségi mutató is sok elemből áll össze, az egyik ilyen a céloldallal kapcsolatos élmény (pl. betöltési sebesség – korábban említettük a SEO kapcsán), a másik pedig a hirdetés relevanciája a céloldalra. Ez utóbbi lényegében az adott céloldal/landing oldal keresőoptimalizálását jeleni.
Összefoglalva, mit is jelent ez?!

Ha van egy termékünk, pl. piros pöttyös labda , amire AdWordsben hirdetünk, akkor a céloldalt (pl. weboldalunk.hu/piros-pottyos-labda) SEO-zzuk be az erre releváns kulcsszavakra (piros pöttyös labda,gyermek labda ,gyermek labda játék , stb.), ugyanis, akkor az

AdWords minőségi mutatónk jobb lesz
olcsóbb lesz egy kattintás (ugyan annyi pénz elköltésével több látogatót tudunk behozni)
hosszú távon organikusan is több látogató érkezik az oldalunkra a SEO-nak köszönhetően

Ezért érdemes az Adwords hirdetések elindítása előtt keresőoptimalizálni az oldalunkat!

Kérd egyedi ajánlatunkat!